У лікарні Святого Пантелеймона пропонують унікальні рішення по видаленню каменів у нирках

Головний лікар Сумської клінічної лікарні Святого Пантелеймона Володимир Поцелуєв постійно докладає зусилля, щоб ввірений йому заклад отримував нові, а частно, навіть унікальні для нашої області медичні практики.

Так цього тижня завідувач Центру урології КНП Сумської клінічної лікарні Святого Пантелеймона Юрій Кудрявцев разом зі своєю командою високопрофесійних спеціалістів провів унікальну на теренах Сумщини операцію по видаленню каменів у нирках – видалення камінця нирки методом RIRS (ретроградна інтраренальна хірургія).

Своїми враженнями лікар поділився на своїй сторінці у Фейсбук:

“Пост подяки моєму другу та колезі доктору Ибрахем Алхули за класний операційний день.

Поки я зробив 2 серйозні лапароскопічні операції на нирках, він виконав мініперкутанну нефролітотрипсію, 3 ЧПНС (черезшкірні нефростомії).

І саме основне та ексклюзивне: видалення камінця нирки методом RIRS (ретроградна інтраренальна хірургія).

Тобто лазерне подрібнення та видалення камінця за допомогою одноразового гнучкого уретерореноскопа, який дозволяє як кобра проникнути в самі потаємні куточки нирки, без єдиного проколу чи розрізу.

Мені невідомі завершені випадки такої опції в інших лікувальних закладах на Сумщині.

І це круто, працювати в команді з такими сильними гравцями.

Я б ніколи не додумався законектити візуалізацію на другий монітор С-дуги, замість ендоскопічної стійки.

Це дозволило значно поліпшити ергономіку в умовах невеликої операційної.

Оточуйте себе сильними, а не масовкою випадкових людей, від цього ви будете тільки сильнішими”.

Як розповів у коментарях нашому виданню Юрій Кудрявцев – видалення камінця нирки методом RIRS – це сьогодні повністю безкровна операція, а значить організм людини зможе відновитися якнайшвидше, а сам пацієнт зможе вже скоро повернутися до нормального життя.

Кращого методу по вирішенню проблеми видалення каменів у нирках на теренах Сумщини не запропонує більш ніхто. Тому в лікарні Святого Пантелеймона вже є черга від пацієнтів, а це в свою чергу спонукає співробітників медичного закладу і надалі підвищувати свою кваліфікацію, щоб надавати жителям області кращі послуги світового рівня.