У Конотопському районі на компенсацію житла для дітей-сиріт виділили 2 млн

Управлінням соціального захисту населення, службою у справах дітей райдержадміністрації, Конотопським РЦСССДМ систематизовано роботу з  реалізації постанови  КМУ від 15 листопада 2017 р. № 877 (зі змінами) та відповідного розпорядження голови Сумської ОДА від 29.09.2020 №  495-ОД щодо придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Субвенцію в сумі 1 млн 884 тис. 490 грн з державного бюджету виділено районному бюджету Конотопського району для забезпечення виплати грошової компенсації на належні для отримання житлові приміщення, що заплановані на листопад-грудень 2020 року.

Таку допомогу в Конотопському районі мають право отримати 5 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того виділили кошти й для придбання життя для дітей-сиріт Глухівщини – з державного бюджету до Глухівського району надійшла субвенція в розмірі 3 015 184 (три мільйона п’ятнадцять тисяч сто вісімдесят чотири) гривні на виплату грошової компенсації на придбання житла.

Джерело: