У Конотопі перевізники нехтують вимогами карантину

Під час засідання в Конотопській міській раді у керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Конотопським міськрайонним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області ініційовано активізувати роботу мобільної групи в частині перевірок дотримання протиепідемічних вимог під час дії карантину, зумовленого COVID-19, перевізниками на міських маршрутах, передає Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Упродовж останнього тижня мобільною групою в складі представників Держпродспоживслужби, Конотопської міської ради, Національної поліції продовжується контроль дотримання маскового режиму в громадському транспорті. Перевірки проводяться з використанням засобів відеофіксації.

У м. Конотоп зареєстровано 5 фізичних осіб-підприємців та одне приватне транспортне підприємство, які здійснюють перевезення пасажирів за 15 міськими маршрутами. При перевірках встановлено, що при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину порушуються вимоги щодо дотримання протиепідемічного режиму: водії транспортних засобів здійснювали перевезення пасажирів без засобів індивідуального захисту, частина пасажирів перебували в маршрутках без засобів індивідуального захисту, у деяких водіїв недостатньо масок.

За вчинення порушень статей 7, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 №4005-ХІІ зі змінами та доповненнями, вимог пп.2 п.11 постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на керівників складені протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 42 КУпАП.

Також в місті функціонує Комунальне підприємство «Конотопське трамвайне управління», яке здійснює перевезення пасажирів по трьом маршрутам. При перевірці встановлено, що водії, кондуктори та пасажири перебувають у вагонах в засобах індивідуального захисту.

З перевізниками проведена нарада під головуванням начальника управління економіки Конотопської міської ради, на якій вкотре наголошено на дотримання рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби при перевезенні пасажирів громадським транспортом.

Джерело: