У Глухові жінка з хворим серцем перемогла коронавірус

Випадок з 46-річною глуховчанкою наробив шуму в райцентрі, адже жінка стала першою із серцевою патологією, яка підхопила коронавірус. Відомо, що люди з подібними проблемами є найбільш вразливою категорією, тому хвора була оточена пильною увагою. Ще б пак, адже навіть абсолютно здорові молоді люди борються з небезпечною інфекцією довго, наприклад, 26-річного глуховчаніна, перебуває на самоізоляції, коронавірус не відпускав цілих півтора місяця! А тут мова йде про жінку з імплантованим имплантом в головний людський орган! Ситуація була досить серйозною, і хвору госпіталізували в стаціонар Кролевецької ЦБ.

І ось, на превелику радість самої пацієнтки, медиків і всіх жителів Глухова, через кілька днів у жінки аналіз показав відсутність вірусу! Це підтвердив і повторний тест, повідомляє shans.com.ua.

Завідуюча міськрайвідділу ГУ «Сумський ОЛЦ МОЗ України» Марина Матвієнко розповіла, що пацієнтка повністю перемогла коронавірус, і більше немає необхідності знаходитися в медустанові. Завтра 46-річна глуховчанка виписується додому. На питання кореспондента, як таке може бути, що людина з пороком серця так швидко здолав небезпечна недуга, в той час як здорові люди довго не можуть з ним впоратися, Марина Леонідівна відповіла, що коронавірус поки недостатньо вивчений, тому дуже непередбачуваний.

Більш того, вже відомо, що свою підступність він виявляє не до всіх людей з ВПС, а вибірково, вибираючи собі в жертви хворих з серцево-судинними проблемами, схильними до тромбозу. А також – вражаючи серцевий м’яз. У даної пацієнтки був інший діагноз.

Джерело: