У Глухові, щоб розгорнути 26 ліжко-місць для хворих із коронавірусом, довелося закрити неврологічне відділення

З огляду на складну ситуацію з коронавірусом на Сумщині, Глухів почав приймати пацієнтів з небезпечною інфекцією.  З’ясувалося, що заради цього довелося закрити неврологічне відділення, а місце, що звільнилося, надати в розпорядження людей з підозрою на коронавірус, передає shans.com.ua.

Пацієнти будуть знаходитися в окремих боксах, розрахованих на одну людину доти, поки не прийдуть результати ПРЦ-тестів. У разі виявлення COVID-19 пацієнта будуть переводити в загальну палату інфекціонки, а якщо коронавірус не підтвердили, то лікування продовжать у стаціонарі терапії.

За словами начальника медчастини Глухівської ЦРЛ Валентини Барахович, те, що нове відділення розташоване в загальній п’ятиповерхової лікарні, жодним чином не наражає на небезпеку інших пацієнтів і їх відвідувачів. Для хворих із підозрою на коронавірус відпрацьований спеціальний маршрут, до того ж всі ходять в масках. На приймальний покій вони не надходять.

Що ж стосується відомого глухівського спортсмена, у якого днями було виявлено коронавірус, то він відчуває себе нормально і лікується вдома. Спортивний зал, яким володіє цей 47-річний чоловік, зараз закритий на карантин.