У Глухові почалася процедура ліквідації студії місцевого радіомовлення

На перше пленарне засідання чотирнадцятої сесії Глухівської міської ради було винесено питання про припинення діяльності комунального підприємства «Глухівська студія місцевого мовлення «Радіо Глухів» шляхом ліквідації. Депутати проголосували за таке рішення. Затвердили склад ліквідаційної комісії, яку очолила бухгалтер цього комунального підприємства. Відтепер у кредиторів є два місяці на пред’явлення можливих претензій або вимог, пише nedelya.info.

Виступаючих не було, баталій теж — все пройшло тихо. Секретар міської ради Юрій Бурлака коротко прокоментував, що утримувати далі це комунальне підприємство не було можливості. У місті залишилося 300-400 радіоточок проводового мовлення, у селах району — жодної. ФМ-мовлення, на яке була оформлена ліцензія, не змогло працювати, люди звільнилися. «Упевнений, що ця ніша в Глухові заповниться, що після виборів і утворення ОТГ будуть нові керівники, нова команда, яка займеться цим питанням. До речі, радіо має охоплювати всю ОТГ, а технічні можливості нинішнього були розраховані тільки на місто», — висловив він свою думку.

Виявилося, що директор радіо працював при Терещенку фактично безкоштовно, тому що мав величезну заборгованість по заробітній платі. При цьому даний факт не афішувався. На попередніх сесіях депутати проголосували за погашення заборгованості в 70 тис. грн, адже директор написав заяву про звільнення. Чи є ще інші борги — встановить комісія.

Нагадаємо, діяльність студії з квітня була фактично паралізована через те, що партнери мера Мішеля Терещенка не дозволили місту користуватися апаратурою. Нових зацікавлених у ФМ-радіо інвесторів знайти швидко не вдалося.

До речі, на останній сесії Глухівської районної ради депутати теж проголосували за припинення діяльності студії радіомовлення, так як райрада була одним зі співзасновників.

Джерело: