У Глухові літній жінці стало погано під кабінетом лікаря

Попри спекотну погоду літня глухівчанка вирішила дістатися до центру первинної медико-санітарної допомоги громадським транспортом та без супроводу. Ледь подолавши шлях до кабінету УЗД, уже на місці їй раптово стало зле. Руки почали тремтіти, стало важко дихати, жінка ледь не втратила свідомість. Люди, що чекали у черзі, допомогли присісти та покликали лікарів. Ті одразу виміряли тиск та надали першу допомогу. Виявляється, глухівчанка має хронічні захворювання, а в таку спеку у неї ще й раптово підскочив тиск.

Лікарі не дозволили жінці самій пересуватися по місту, тому викликали сина хворої, який допоміг їй пройти заплановану процедуру та відвіз додому.

Втім, лікарі неодноразово наголосили, що в таку погоду ні в якому разі не можна відпускати хворих людей без супроводу, пише Неделя.

Температура повітря, що перевищує 26 градусів – це серйозне навантаження для будь-якого організму. Особливо обережними слід бути людям, які мають патологію серцево-судинної системи. Існує прямий зв’язок між спекою та серцево-судинними захворюваннями: у період спеки частіше стаються інфаркти, інсульти, відбувається загострення ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби. Це пов’язано з тим, що організм втрачає багато рідини та мінеральних солей — калію, магнію тощо, відбувається згущення крові, збільшується ризик утворення тромбів. Також варто оберігатися літнім людям, хронічним хворим та дітям.

Джерело: