У Глухівському районі оштрафували двох пособниць нелегала

Днями в районі населеного пункту Старікове, що у Глухівському районі Сумщини, прикордонниками було затримано чоловіка без документів. Він намагався незаконно перетнути кордон з України в РФ. За його словами він є громадянином Молдови.

В ході проведення заходів із встановлення особи затриманого та обставин правопорушення прикордонниками було встановлено, що затриманий перед реалізацією свого злочинного плану деякий час проживав в одному з готелів міста Глухів.

Також, правоохоронці встановили двох громадянок України, одна з яких надала іноземцю житло, а саме номеру в готелі, порушивши встановлені правила, а інша сприяла в отриманні дозволу на проживання в цьому номері іноземця без документів.

Про виявлення ознак адміністративного правопорушення відповідальність за яке передбачена ст. 206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг» прикордонники повідомили співробітників Глухівського МВ УДМС в Сумській області.

В подальшому співробітниками міграційної служби на одну з громадянок було складено відповідний адмінпротокол та накладено штраф у розмірі 5100 гривень.

Другу громадянку було притягнуто до адмінвідповідальності за порушення вимог ст. 204 КУпАП «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів». Вона отримала штраф 1700 гривень.

Джерело: