Турецькі інвестори, з якими співпрацюватиме Сумщина, добре зарекомендували себе у світовому авіабізнесі

На зустріч із головою Сумської облдержадміністрації завітали керівники кількох успішних іноземних компаній. З одним із них – керівником групи компаній «AKAOGLU GROUP» Оздемір АКАОГЛУ було підписано Меморандум про співпрацю.

«Наша компанія є єдиною компанією, що надає послуги в аеропорту Ерджан (Північний Кіпр). Також серед авіакомпаній, яким ми надаємо свої послуги – «Турецькі авіалінії», авіакомпанії «Пегасус», «Tailwind», «Freebird», «Sun express», авіакомпанія «Corendon» тощо. Зі своїм персоналом із 260 осіб у 2019 році ми надали послуги 13 тис. 787 літакам і 3 млн 803 тис 129 пасажирам, – розповів Оздемір АКАОГЛУ. – Будучи агентом з вантажних перевезень «Турецьких авіаліній», ми скоординували понад 13 млн кг вантажу. Дані про нашу компанію є у відкритому доступі в Google під назвою компанії «Іstanbulhandling».

Турецький інвестор повідомив, що він готовий співпрацювати із Сумщиною насамперед щодо розвитку сумського аеропорту та побудови п’ятизіркового готелю на території області.

Голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО зазначив: «Сьогоднішня зустріч важлива тим, що обласна влада дала «зелену вулицю» іноземним інвесторам, і гарантує захист від зайвої бюрократії та прозорість у роботі над інвестиційними проектами».

Джерело: