Три прості речі — «маски», «дистанція», «дезінфекція» — можуть врятувати життя і здоров’я вас та ваших близьких

На цьому наголосив виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО під час брифінгу, який проводився на території обласної інфекційної лікарні ім. З. Красовицького.

«Сьогодні ми зібралися на території обласної інфекційної лікарні, щоб вкотре наголосити на важливості дотримання карантинного режиму у зв’язку з поширенням в області коронавірусу, – зазначив посадовець. – За останню добу виявлено 57 випадків COVID-19, із них 46 – у місті Суми. Ми бачимо, що епідемія набирає обертів, хворих стає все більше. На сьогодні в стаціонарах області продовжують лікуватися 115 пацієнтів, амбулаторно лікуються 304 особи».

Сьогодні Сумщина за цільовими показниками ще залишається в «зеленій зоні», проте ця ситуація дуже хитка, і при недотриманні правил протиепідемічної безпеки наша область може переміститись в «жовту», «помаранчеву» і навіть «червону» зони. І тоді буде запроваджено жорсткий карантин, який був у березні-квітні цього року.

«На сьогодні в області заповненість ліжок хворими на коронавірус (один із показників, за якими регіони відносять до тієї чи іншої зони) становить 47%. Показник для переміщення області в наступну «жовту» зону – 50% і більше. На території обласної інфекційної лікарні заповненість ліжок вже сягає понад 75%», – повідомив Сергій Бутенко.

Виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я звернувся до жителів області: «Вже перевірено часом, що коронавірус – це не міф. І це зможуть підтвердити пацієнти, які знаходяться в цій лікарні, після того, як одужають. Тому прошу всіх, шановні жителі Сумщини, не бути легковажними і дотримуватися карантинного режиму. Три прості речі: «Маски», «Дистанція», «Дезінфекція» можуть врятувати ваше життя і здоров’я».

Джерело: