Три мешканки Охтирського району стали жертвами газівниць-шахрайок

Правоохоронці констатують: в усіх трьох випадках зловмисниці діяли за однією й тією ж схемою — поки одна відволікала господарів «перевіркою» газової плити, інша швидко оглядала житло і викрадала гроші та ювелірні вироби.

Відтак, тільки за один день за рахунок довірливих охтирчанок крадійки збагатилися на три тисячі гривен та поцупили кілька одиниць золотих і срібних прикрас.

Працівники поліції відкрили кримінальні провадження та розпочали пошуки псевдогазівниць: на вигляд молодим жінкам близько 30-ти років, зростом 160-165 см, мають смаглявий колір шкіри і темні короткі зачіски.

Правоохоронці застерігають громадян від зайвої довірливості: не впускайте у свої будинки і квартири незнайомих людей, ким би вони не називались і під яким би приводом не намагалися увійти до вашого житла.

Найбільше від рук такого роду злодіїв потерпають пенсіонери і літні одинокі люди. Тож їх найперше слід застерегти від подібних «візитерів». Окрім того, поліцейські рекомендують громадянам заздалегідь домовлятися з представниками комунальних служб, щоб вони попередньо телефонували і повідомляли про необхідність оглянути те чи інше обладнання, встановлене у приватному помешканні.

Будьте уважні, обачні та розсудливі – і вам не доведеться стати жертвою злочину. Проте якщо вже так склалися обставини, і ви потерпіли від рук злочинців – невідкладно сповістіть про це на спецлінію «102». Чим скоріше поліція розпочне розслідування та пошуки зловмисників, тим більше шансів на успішне розкриття злочину та повернення викраденого майна.

Джерело: