Тетяна Рябуха (нардеп із Сум) провела нараду з перевізниками

Днями народний депутат від «Слуги народу»  Тетяна Рябуха провела важливу зустріч з представниками Асоціації автомобільних перевізників Сумської області та Сумської обласної організації роботодавців у галузі транспорту. Про те, які питання найбільше хвилюють сумських перевізників та як можна вирішити кожне з них, обраниця сумчан повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Перше, що їх турбує — компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Після того, як це питання було передано у відання місцевої влади, стан та порядок розрахунків не просто погіршився, а став критично незадовільним. І це стосується не лише економічної складової, а й постійної соціальної напруги, яка виникає між пасажирами та перевізниками з приводу обліку пільгових перевезень.

Варіант вирішення проблеми — монетизація пільги.

Друге, на що нарікають — відсутність місцевих програм розвитку пасажирського транспорту.

Я думаю, що це питання точно можна вирішити на місцевому рівні.

І третя проблема, найскладніша — нелегальні перевезення. Поруч із ліцензованими перевізниками, які здійснюють регулярні рейси, сплачують податки, ведуть облік і забезпечують безпеку пасажирів, діє велика кількість нелегальних перевізників (здебільшого вони маскуються під нерегулярні перевезення), які ухиляються від сплати податків, і не контролюються владою.

Єдиний шлях — посилити боротьбу з порушниками на державному рівні. У свою чергу легальні перевізники мають надавати якісні послуги, аби у пасажирів не виникало бажання змінити їх на нелегальних конкурентів».

 

Джерело: