Термомодернізація сумських шкіл: кому, на що і скільки виділили грошей

Міські чиновники на чолі з мером оглянули, як проходять роботи з термомодернізації центрального корпусу школи № 7, яка є прикладом співпраці міста та ЄС. В рамках проекту ЄС «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах. Суми »в школі тривають роботи з утеплення фасаду та покрівлі, в подальшому буде оновлена ​​система вентиляції, замінено вікна та двері. Крім того, даним проектом передбачено капремонт системи освітлення школи № 20 і термомодернізація будівлі школи № 9. Вартість проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м Суми», який охоплює три навчальні заклади міста, становить 1 640 000 євро, з них майже 1 150 000 євро покриває грант ЄС, ще 490,6 тис. євро виділили з міського бюджету, пише shans.com.ua.

На роботи з термомодернізації ССШ № 7 передбачено близько 12 млн. Грн. 70% – гранти, інші 30% – кошти бюджету громади. У школі № 22 термомодернізація корпусів будівлі вже завершена. Протягом чотирьох років на капремонт навчального закладу з бюджету міста було виділено 24 млн. Грн. За словами директора Тетяни Мірошниченко, завдяки такій вагомій фінансовій підтримці в школі вдалося утеплити фасад, встановити індивідуальний тепловий пункт, замінити вікна та двері на енергозберігаючі.

«За останні п’ять років повністю утеплені фасади в ССШ № 1, НВК № 42, ССШ № 2 і № 10 (частково), утеплені покрівлі в СШ № 5, № 6, ССШ №1, НВК № 42, ДНЗ № 5 та ЗОШ № 20. Ми розуміємо, наскільки важливо, щоб умови в школах і садках були відповідні », – зазначила заступник мера Сум Віра Мотречко.

Джерело: