Тепловики повідомили, де найпроблемніші ділянки мереж у Сумах

У Сумах закінчилися гідравлічні випробування магістральних теплових мереж, які проводило ТОВ «Сумитеплоенерго» (СТЕ), у тому числі — і в зоні обслуговування КППВ. Зараз іде ліквідація поривів і заміна аварійних ділянок мереж. За словами заступника директора СТЕ Надії Покутньої, ці роботи повинні бути закінчені до 21 серпня, після чого КППВ зможе наповнювати систему водою і відновлювати гаряче водопостачання своїм споживачам (якщо, звичайно, їм удасться домовитися з водоканалом про постачання холодної води для підігріву, незважаючи на 14-мільйонний борг).

Взагалі ж, за словами пані Покутньої, нинішні випробування показали, що на сьогодні в Сумах найпроблемніші ділянки магістральних тепломереж — під мостом на вул. Харитоненка (він у планах на капремонт у цьому році), а також на вул. Привокзальній (основна ділянка — більше 200 м — включениа в інвестпрограму на 2021 рік).

Паралельно сьогодні проводяться гідравлічні випробування розподільчих (квартальних) тепломереж, а також роботи з капремонту, реконструкції та модернізації мереж у рамках поточної інвестпрограми СТЕ. Що стосується останнього, то вже закінчена перекладка магістральних теплопроводів на вул. Ковпака і невеликого відрізка на вул. Привокзальній (близько 50 м). На цьому тижні почнуться роботи на аварійній ділянці по пр. Курський, навпроти житлового будинку №39.

Якщо ж говорити про підготовку житлового фонду до опалювального сезону, зокрема — внутрішньобудинкових мереж опалення та гарячого водопостачання (ці роботи проводяться жеками-управителями, але контролюються СТЕ), то в цьому році, мабуть, уперше за багато років у тепловиків немає особливих претензій та зауважень до обслуговуючих організацій. І графіків підготовки житлофонду, за словами Покутньої, жеки-управителі в цьому році дотримуються практично на 100%.

Джерело: