Т. в. о. міністра освіти відзначив лідируючі позиції Сумщини в освітній галузі серед областей України

Під час робочої зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ, голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО та народні депутати від Сумщини Михайло АНАНЧЕНКО і Тетяна РЯБУХА обговорили питання подальшого розвитку освітньої галузі, особливості початку нового навчального 2020/2021 року – доступність до освіти.

Сумська область посідає ІІ місце в Україні за показником охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3 до 6 років – 29 тисяч 636 дітей (98,1%).

Також традиційно Сумщина знаходиться у числі кращих регіонів з використання освітньої субвенції та щодо підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Тож під час робочої зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет подякував обласній владі за якісне виконання освітніх завдань і програм.

Зокрема, під час зустрічі піднімалися питання щодо початку нового 2020/2021 навчального року в умовах пандемії коронавірусу, реставрації пам’ятки архітектури, садиби Харитоненка у м. Суми тощо.

Джерело: