Сумському судді зменшили заставу на мільйон

Про це стало відомо з ухвали Вищого антикорупційного суду. Згідно з документом, суд відмовив заставодавцю (яким є шосткинський бізнесмен Андрій Комар) у поверненні 5 мільйонів застави. Також суд відмовив адвокату Павлові Кравченку у задоволенні клопотання про застосування до його підзахисного судді Олександра Коваленка особистої поруки замість застави.

Проте, суд частково задовольнив клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу і зменшив розмір застави з 5 до 4 мільйонів гривень. Таким чином, різниця у мільйон гривень має бути повернута заставодавцю — Андрію Комару.

Нагадаємо, за версією прокуратури, тодішній голова Господарського суду Сумської області Олександр Коваленко через посередника просив надати йому неправомірну вигоду за забезпечення як головою суду та членом колегії суддів прийняття рішення про відмову у задоволенні позову ТОВ “Сенс” у справі стосовно спору за право оренди земельної ділянки у мікрорайоні «Еспланада». Детальніше про цю справу читайте у нашому матеріалі “Вищий антикорсуд судить сумського суддю”.

Джерело: