Сумського депутата звинувачують у «відхваті» шматка прибудинкової території

Неподалік від Сумського м’ясокомбінату на вул. Харківській, 105, стоїть симпатичний двоповерховий будиночок – колишній гуртожиток підприємства. Після банкрутства комбінату його з горем навпіл взяли на баланс міста, і мешканці 12 квартир змогли їх приватизувати.

Будинок має свою прибудинкову територію, з торця своєрідним парканом служить цегляна стіна складського приміщення та секції бетонного паркану, огороджувальні сусідню територію, де розташовані склади і різні фірмочки. І ось в один далеко не прекрасний ранок якісь активісти зрізали фруктові дерева, а потім приїхали «КамАЗ» і бульдозер, привезли грунт, змішаний з будівельним сміттям, і вивалили його під парканом, після чого бульдозер почав все це справа розрівнювати широкої 4-5- метровою смугою.

Про подальші події розповідає мешканець будинку Сергій Коваленко: «Побачивши це неподобство, я вискочив з квартири, підбіг до бульдозеристу, кажу: що ж ти робиш? Хто дозволив? Це наша прибудинкова територія! Покажіть документи! Загалом, в цей день робота призупинилася, але на наступний – все продовжилося ».

– Почали з’ясовувати, чия це мистецтво. Виявилося, депутата Сумської міськради Євгена Косяненко, – продовжує мешканка цього ж будинку Людмила Різник. – Він прийшов до нас у двір, щоб поговорити. За його словами, його склад підтоплює дощова вода, тому він вирішив зробити вимощення, а потім планує встановити паркан. Причому, як ми зрозуміли, за його огорожу потраплять і наші гаражі, які стоять біля будинку. Питається, на якій підставі депутат розпоряджається нашим двором ?!

З письмовою заявою з приводу рейдерського захоплення депутатом міськради Євгеном Косяненко частини території нашого двору ми звернулися до мера і в депутатську комісію міськради з питань законності, місцевого самоврядування та комімущества: «Захоплюється середину двору, що ми використовуємо більше 70 років … для незаконного будівництва. Це є прямим порушенням діючих норм законодавства та законних інтересів власників квартир і нежитлових споруд. Наш старенький будинок з моменту його споруди жодного разу капітально не ремонтувався, всі його проблеми ми вирішуємо власними силами, так як ні однієї керуючої компанії він виявився не потрібен. А тепер у нас хочуть забрати ще й частину двору! Сподіваємося, що наше звернення буде розглянуто в нашій присутності і будуть вжиті конкретні заходи ».

Ми спробували зв’язатися з Євгеном Косяненко. Але жоден телефон, вказаний в його «депутатському профілі» на сайті мерії, не відповів. Довелося залишити свої координати з проханням зв’язатися в керуючої компанії «Коменерго-Суми», до якої Євген Євгенович має безпосереднє відношення. У всякому разі, на сайті мерії він до сих пір числиться її директором, а в щорічній декларації за 2019 р зазначено, що в «Коменерго» він отримав зарплату за основним місцем роботи. Але все було безрезультатно. Можливо, після цієї публікації у депутата міськради знайдеться час, щоб поспілкуватися з нашим кореспондентом і розповісти, на якій підставі виконуються земляні роботи і що він планує робити далі на прибудинковій території …

shans.com.ua