Сумський виконком прийняв рішення про початок опалювального сезону

Сьогодні, 13 жовтня, виконавчий комітет прийняв рішення про початок опалювального сезону на території Сумської ОТГ. Відповідне рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося вчора.

За даними Сумського обласного центру з гідрометеорології, з 17 жовтня середньодобова температура знизиться до +6°С, а з 18 по 20 жовтня становитиме +5°С.

Відповідно до Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°С.

Виконком вирішив розпочати опалювальний період у місті Суми з 16 жовтня.

Це стосується як житлового фонду, так і лікувальних закладів, закладів дошкільної освіти міста та закладів, де перебувають люди похилого віку, будинків дитини та інтернатів, за умови надання письмових заяв керівників закладів. Керівники цих установ мають надати до ТОВ «Сумитеплоенерго» відповідні письмові заяви.

Подача теплоносія до житлових будинків відбуватиметься протягом 5 діб відповідно до графіків підключення, складених теплопостачальними організаціями.

Контролюватимуть виконання цих робіт у Департаменті інфраструктури міста.

Джерело: