Сумський театр ім. Щепкіна отримав статус національного

2 вересня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив проєкт Указу Президента про надання статусу національного Сумському обласному академічному театру драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Надати статус національного комунальному закладу культури Сумської обласної ради – Сумському обласному академічному театру драми та музичної комедії ім.М.С.Щепкіна й надалі іменувати його – комунальний заклад культури Сумської обласної ради – Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.С.Щепкіна”, – йдеться в проєкті Указу.

Уряд також прийняв постанову «Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710», яка дозволяє МКІП ініціювати присвоєння театру нового статусу.

Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна є провідним центром музичного мистецтва не лише Сумщини, а й всієї України. Його колектив та виконавці здобули широке визнання, презентуючи національне музичне мистецтво в Україні та за кордоном.

Джерело: