Сумський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії все більше обирають породілі зі всієї Сумщини

Із початком впровадження медичної реформи почала кардинально змінюватися філософія роботи українських лікарень – тепер пацієнт для них став справжнім клієнтом, від якого безпосередньо залежить фінансовий стан закладу. Не обійшла ця участь і пологові будинки, які стали активно запрошувати до себе породіль. Хтось почав показувати “євроремонти”, хтось давити на географічний патріотизм (мовляв, якщо ти проживаєш тут, то і народжувати повинен теж тут, навіть якщо умови для цього і не є найкращими), а хтось сформувавши кращу команду фахівців – зробив пологи максимально безпечними і для матері, і для дитини…

І, схоже, саме остання стратегія показала найкращий результат, що у свою чергу дозволило зробити і ремонти, і придбати нове сучасне обладнання. Мова йде про КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” у Сумах – саме цей пологовий заклад під керівництвом Ольги Чирви демонструє найкращі результати, навіть не зважаючи на військивий стан. Так, у цьому році 40% новонароджених у пологовому будинку Пресвятої Діви Марії є не сумчанами, а жителями різних куточків нашої області. І кількість “іногородніх” у пологовому будинку на Троїцькій із кожним роком тільки зростає.

Ось що із цього приводу сказано на офіційній сторінці медичного закладуу Фейсбук:

КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” постійно намагається покращувати якість надання послуг, розширювати їх спектр та залучати висококваліфікованих фахівців. Як результат маємо з кожним роком все більшу кількість породіль не із міста Суми, які обирають для пологів саме наш медичний заклад.

Так, кількість дітей народжених в КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” за період з 1 січня по 30 вересня 2022 року становить – 1159, із них тільки 696  – це сумчани, а решта (463 дитини) – із різних районів нашої області.

Головний лікар КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Ольга Чирва так коментує отриманий результат роботи:

“Після впровадження медичної реформи кожен медичний заклад, щоб отримати додаткове фінансування, тепер зацікавлений у збільшенні кількості пацієнтів. Звичайно, щоб до нас їхали не лише із Сум, а й з усієї області  – ми дійсно маємо бути кращим пологовим будинком, нам мають довіряти – бо коли народжують дитину,  батьки прагнуть отримати найкращий сервіс, особливо, що стосується фаховості спеціалістів.

На старті реформи – ми мали непогані показники і доклали багато зусиль щоб їх постійно лише підвищувати. 

Звичайно, головне, чому я приділяю особливу увагу – це команді. Багаторічний досвід, велика кількість пологів, різні їх види – дозволяють нашим фахівцям надавати повний спектр акушерських послуг найвищої якості. При цьому, якщо до нас звертаються за консультацією з інших пологових будинків – то ми завжди йдемо на зустріч і допомагаємо колегам.

Також велику увагу приділяємо створенню комфортних умов для породіль. Адже у нашому закладі по суті починається сумське життя і мені, як керівнику приємно, що нам із цим постійно допомагає керівництво міста – його очільник Олександр Миколайович Лисенко, представники депутатського корпусу. Упевнена, їм також приємно, що заклад, яким опікується місто, обирають для пологів жителі інших громад”.

В розрізі колишніх районів статистика навонароджених у цьому році виглядає так:

Липоводолинський р-н. – 4

Білопільський р-н. – 59

Буриський р-н. –5

Великописарівський р-н. –5

Глухівський р-н. – 5

Конотопський р-н. – 8

Краснопільський р-н. – 30

Кролевецький р-н. – 3

Лебединський р-н. – 40

Недригайлівський р-н. –8

Охтирський р-н. – 24

Путивльський р-н. – 8

Роменський р-н. – 28

С.Будський р-н. – 3

Сумський р-н. – 170

Тростянецький р-н. – 9

Шосткинський р-н. – 9

Ямпільський р-н. – 4

З інших областей – 41

Варто також додати, що завдяки медичній реформі породіля самостійно обирає лікувальний заклад і ніхто не має права примушувати її їхати народжувати туди, де вона не впевнена у якості надання послуг. Направлення до пологового будинку ні для ведення вагітності, ні для пологів НЕ ПОТРІБНО! Тому майбутнім мамам варто завчасно обрати кращий пологовий будинок, щоб мати і комфортні умови перебування, а головне – отримати найпрофесійніше обслуговування, яке зможуть забезпечити тільки кращі фахівці Сумщини, такі, які працюютьКНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Сумської міської ради.