Сумські управителі не встигають готуватися до зими

Сумські управителі відстають від графіка підготовки до опалювального сезону. Про це стало відомо сьогодні, 17 серпня, під час апаратної наради в мерії.

– «Сумитеплоенерго» продовжує підготовку обладнання ТЕЦ, котелень, центральних теплових пунктів до опалювального сезону, – почала замдиректора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня. – Також підготовку теплових мереж, продовжуємо ліквідацію пошкоджень після гідравлічних випробувань, заміну запірної арматури та аварійних ділянок теплових мереж. Також контролюємо підготовку споживачів до опалювального сезону. За бюджетній сфері: з 27 дитсадків по 14 вже видані акти готовності, по школам – з 26 по 5 вже видані, по лікарнях – з 25 по 4. По житловому фонду минулого тижня трошки розслабилися наші управителі. Основні заходи, які потрібно провести з підготовки до опалювального сезону, – це провести гідравлічні випробування внутрішньобудинкових мереж. Станом на сьогодні їх провели в 433 будинках з 622 по графіку (70%). Видача актів буде у вересні.

Також про підготовку до опалювального сезону відзвітувала Котельня Північного промвузла.

– У зоні обслуговування КВПУ 289 будинків, проходить підготовка до опалювального сезону, – почала замдиректора КВПУ Ірина Рибальченко. – У нашій зоні обслуговування будинку «Коменерго-Суми» та «Форекс Плюс», «Суміжілкомсервіс» і ОСББ. У нас за графіком повинно було бути в 227 будинках проведено гідравлічні випробування на внутрішньобудинкових мережах, але фактично проведено тільки в 170 (75%). За графіком вже повинні бути здані за актами готовності 152 будинки, але поки жоден акт не підписаний. Ми опрацьовуємо ці питання, кожен день наші інспектори виходять на приймання, але результату поки немає. З 34 будинків з ОСББ у нас поки що жоден з 16 по графіку не пред’явив свій житловий фонд. Котельня готується до опалювального сезону, десь відсоток готовності на рівні 47% – підготовка водогрійних котлів, мережевих насосів, хімводопідготовки і т.д.

Мер Сум Олександр Лисенко дав доручення директору департаменту інфраструктури Олександру Журбі тримати на контролі підготовку до опалювального сезону.

– Щоб до 15 жовтня було всі будинки готові, а не так, як постійно 20-30-40 будинків або навіть 103, як недавно, потребували підготовці, – підсумував мер Сум Олександр Лисенко.

Джерело: