Сумські студенти консультують учасників освітнього проєкту «Стань ІТ-шником»

Студенти кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проєктування СумДУ в якості менторів долучились до конкурсу для школярів «Стань ІТ-шником», що стартував 21 жовтня.

Координує роботу студентів-менторів керівник ІТ-школи СумДУ «IT4Teens», старший викладач кафедри комп’ютерних наук Володимир Нагорний.

Конкурс проводиться вже вшосте, у зв’язку з карантинними обмеженнями цього року – онлайн, за підтримки клубів кодування CodeClub, ІТ-компаній міста Суми, Сумського державного університету та департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Як повідомила Віра Шендрик, завідувач секції інформаційних технологій проєктування кафедри комп`ютерних наук, мета конкурсу – популяризація ІТ-спеціальностей, ознайомлення дітей з перспективною та цікавою професією програміста або фахівця з ІТ-технологій.

У конкурсі беруть участь учні 2-11 класів 9 шкіл м. Суми та Сумського району. Цьогорічна тематика конкурсних робіт – онлайн-навчання. Після першого етапу конкурсу було відібрано 27 проєктів. Учасникам необхідно реалізувати проєкт з вивчення будь-якого шкільного предмету у вигляді гри, тренажеру, тесту чи екзамену тощо, поєднавши все це з програмуванням. Вони мають самостійно розробити код власного проєкту, роль студентів-менторів – консультаційний супровід завершального процесу виконання завдання, аби роботи відповідали критеріям конкурсу.

Учасникам необхідно виконати конкурсну роботу і надіслати її журі до 28 жовтня. Оголошення переможців конкурсу в різних вікових категоріях відбудеться онлайн, 30 листопада.

Джерело: