Сумські поліцейські викрили шахрая, який розраховувався сувенірними банкнотами

Своїх жертв зловмисник обирав серед заклопотаних та неуважних продавців.

По допомогу до правоохоронців Сумського відділу поліції звернулися продавці однієї з крамниць міста та розповіли, що стали жертвою шахрайської схеми. З їх слів, покупець довго вибирав товар, а підійшовши до каси, розрахувався сувенірними банкнотами. Крім того, ще й отримав 700 гривень решти.

Черговою жертвою вигадливого шахрая став контролер на автомобільній стоянці. Схема та ж сама: чоловік заплатив сувенірними грошима, та отримав 950 гривень решти.

Встановити особу зловмисника вдалося завдяки камерам відеоспостереження. Ним виявився раніше судимий 49-річний житель с. Солідарне Сумського району. Правоохоронці встановили його причетність ще до 15 подібних афер. Сам чоловік зізнається, що купляв сувенірні гроші та за допомогою спеціальних фломастерів домальовував елементи, щоб вони були схожі на справжні.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Також чоловіку вже обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Джерело: