Сумські підприємці скаржаться на незаконні карантинні штрафи

Цими вихідними поліцейські влаштували рейди розважальними закладами та закладами громадського харчування з метою виявлення порушень щодо дотримання карантинних обмежень, а саме – виявляли тих, хто продовжував працювати після 23:00, пише 0542.ua.

За даними пресслужби Нацполіції, у ході перевірок рейдові групи виявили 17 закладів, адміністрації котрих порушували карантинні обмеження, не припинивши роботу після 23:00. На порушників поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП.

Один із таких «порушників» розповів у Фейсбуці про те, як насправді відбувалася перевірка, а саме на «Трибуні».

«Просто интересная история о летней(!) площадке без дискотек.

Пятница вечер, Кабинет Министров публикует постанову #588, в которой указано, что работа всех заведений в Украине запрещена после 23-00.

Суббота день, пытаюсь дозвониться в «Безоплатну правову допомогу», чтобы разъяснили. Ответ: «С понедельника», в головне управління нацполіції в Сумській області: «Ми ніяких розьяснень не отримували, ніяких вказівок не було, деталі — з понеділка».

Суббота вечер, закрываем все приемы заказов в 22-30, в 23-00 закрыты все домики, торговля не ведется, люди сидят доедают, допивают, больше половины площадки ушло, так как их предупреждают, что мы до 23-00.

23:01 — у ворот доблестная проверка, с благими намерениями: «Ознайомтесь з постановой, давайте візьмем пояснення, чому працюєте і т.д. »

Говорю: «Торговля не ведется уже больше получаса, люди доедают допивают и расходятся».

На что получил ответ: «Ну ок, так и запишем, все спасибо, до свидания».

Воскресенье, в 23-00 площадка закрыта, людей нет.

Понедельник 17-00, участковый на площадке:

«Тут такое дело, там нужно протокол составить за субботу, вы там работали после 23-00, там и на 102 кто-то успел позвонить, интересно, кто же это был  Далі буде…», — розповів Михайло Гринь.

Схожа ситуація сталася і у гриль-парку «Поляна», де бар та кухня припинили свою роботу о 22:00, а після закриття пару столиків на літньому майданчику зайняли кілька компаній. Не зважаючи на той факт, що заклад вже не працював, а люди сиділи там за власним бажанням, на власника склали адміністративний протокол, за що тепер йому загрожує штраф від 34 000 грн. Оскаржувати дії правоохоронців підприємець буде у суді.

Джерело: