Сумські лікарні не приймають хворих на планове лікування і планові операції

З 31 серпня лікарні Сум не приймають хворих на планове лікування і планові операції. Через потрапляння міста до «помаранчевої» карантинної зони, управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації видало накази, якими припинено надання такої допомоги.

У травмпункті центральної міської лікарні хворих приймають у звичному режимі. Госпіталізують тільки у критичних станах, таких як інфаркт та інсульт, говорить заступниця директора «Центральної міської лікарні» Сум Світлана Крячко.

«Госпіталізуємо хворих лише за ургентними показами. Умовою проведення планового лікування є те, якщо планове лікування не можна відтермінувати, якщо це завдасть шкоди життю або здоров’ю людини. Проводимо таку госпіталізацію за наявності обстеження людини на коронавірусну інфекцію методом ПЛР», — розповіла у коментарі «Суспільному» лікарка.

31 серпня в пульмонологічному відділенні цієї лікарні померла 58-річна сумчанка, яку лікували від пневмонії. Метод імуноферментного аналізу не виявив у неї коронавірусну інфекцію, а результат ПРЛ-тесту, який прийшов після смерті, виявився позитивним. Медперсонал, що контактував з померлою, знаходиться на самоізоляції, приміщення продезінфікували.

У Сумській лікарні № 5 планових хворих не приймають з 22 серпня у зв’язку з тим, що заклад почав приймати пацієнтів з коронавірусом, через відсутність місць в обласній інфекційній лікарні.

«На теперішній час у нас знаходиться 26 хворих. З підозрою у нас 19 і 9 підтверджених. 4 в тяжкому стані, а всі решта – в середньому», — розповіла виконуюча обов’язки начальника з медчастини лікарні №5.

Куди перенаправлятимуть пацієнтів на планові операції, за словами Людмили Стеценко, вирішуватимуть у міському відділу охорони здоров’я.

Джерело: