Сумські комунальники не встигають готуватися до зими

Сумські управителі відстають від графіка підготовки до опалювального сезону. Про це стало відомо сьогодні, 25 серпня, під час апаратної наради в мерії.

– «Сумитеплоенерго» продовжує в штатному режимі підготовку цілісного майнового комплексу теплопостачання міста Суми, який знаходиться у нас на обслуговуванні, до опалювального сезону, – почала замдиректора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня. – Виконуємо ремонт обладнання і регламентні роботи на ТЕЦ, котелень, насосних станціях, центральних теплових пунктів. За тепловим мережам завершені гідравлічні випробування, продовжуємо виконувати ремонтні роботи по ліквідації поривів, заміні аварійних ділянкою теплових мереж. Також контролюємо підготовку споживачів до опалювального сезону.

Було проведено нараду, я попередила всіх управителів, що пора вже здавати теплопункти і отримувати акти готовності до опалювального сезону.

– Скільки відсотків у вас? – поцікавився мер Сум Олександр Лисенко.

– Всіх заходів, в тому числі з гідравлічних випробувань, виконано на 80%. Але станом на сьогодні вже повинні були бути здані 500 теплових пунктів з виконанням всіх заходів, по 414 житлових будинків вже повинні звернутися за отриманням актів.

– А скільки звернулося?

– Поки що жодного. Вони виконують останні роботи, крім здачі теплопункту в повному обсязі.

– Олександре Івановичу, – звернувся мер до директора департаменту інфраструктури пану Журбі. – Чому так відбувається?

– Щороку обслуговуючі організації готують теплопункти в повному обсязі, потім будуть здавати їх.

– Зрозуміло, але чому не в графіку?

– Тому що їм потрібно виконувати і інші роботи – дахи, інші аварійні роботи. Щороку така ситуація, і вони в останній момент здають документи.

– І що тепер?

– Будинки готуються, акти готуються. Ми обговорювали ці питання на нараді.

– Олександре Івановичу, ви погано їх контролюєте. Вони у вас добре живуть, привільно себе почувають. Вони думають, що якщо ніхто нічого не вимагає, то в останній тиждень будуть бігати і просити «Сумитеплоенерго», щоб підписали акти … Коли плануєте завершити цю роботу?

– До 25 вересня мають здати всі акти готовності.

– Скільки через тиждень буде готове?

– Вони самі все готують, нам тільки подають цифри.

– Щоб через годину мені були цифри! – підняв голос мер. – Якщо їх жорсткому не контролювати, вони плювати на вас будуть. Будуть тягнути спочатку до 25 вересня, потім до 25 жовтня. Щороку так роблять …

Джерело: