Сумські депутати просять у влади усунути перешкоди для розвитку бізнесу

Депутати міської ради звернулись до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Виконавчого комітету реформ щодо усунення перешкод для розвитку середнього і малого бізнесу.

У зверненні йдеться про нагальну потребу усунути монопольне становище на ринку електро-, газо- та водопостачання. Для цього пропонується встановити чіткі та рівні правила приєднання нових споживачів, переглянути непомірно високі тарифи для бізнесу за використання природних енергоносіїв, реформувати Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, а також, у зв’язку з глибокою кризою, в якій опинився бізнес у посткарантинний період, зменшити кількість контролюючих середнє і мале підприємництво органів.

Окрім того, сумські депутати просять зменшити податкове навантаження на заробітну плату шляхом зменшення розміру податків до сукупного рівня 20%, об’єднати ЄСВ, ПДФО та відмінити тимчасово запроваджений у 2015 році військовий збір. Також доцільним було би запровадження державної програми кредитування малого і середнього бізнесу у розмірі не більше 4% річних.

До розгляду та вирішення цих проблем міські «парламентарі» просять залучати представників органів місцевого самоврядування, об’єднання підприємців та Всеукраїнську асоціацію органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Рішення підтримали 30 із 38 присутніх на сесії депутатів.

Джерело: