Сумська поліція викрила телефонного шахрая з Харкова

Зловмисник, діючи за схемою «потрібні гроші на лікування онука, який потрапив в ДТП», примудрився видурити у двох літніх жительок Тростянця близько 30 000 гривень.

Аби вирахувати шахрая, поліцейські провели ряд оперативних та пошукових заходів, що у підсумку дали потрібний результат. Чоловікові 26 років, він з Харківщини. У своєму минулому має кілька судимостей та строк ув’язнення.

«Щоб викрити підозрюваного, був задіяний значний оперативний ресурс, — розповідає Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції. – Наші співробітники встановили, що шахрай телефонував своїм жертвам на стаціонарні телефони, називався головним лікарем та повідомляв, що їх рідні потрапили в автоаварії і отримали тяжкі травми. Для лікування, нібито травмованого онука потрібні великі кошти. А оскільки самі пацієнти не можуть приїхати до родичів забрати гроші, замість них це зробить він сам.

Вирахувати цього чоловіка було доволі складно, адже він постійно змінював номери свого мобільного телефону. Втім, наполегливість та оперативність наших поліцейських принесли позитивні результати: шахрая спіймали у нього вдома».

Правоохоронці вже довели причетність чоловіка до двох шахрайств, скоєних щодо літніх жительок Тростянця.

Наразі зі зловмисником працюють слідчі, які встановлюють обставини злочинів та точну кількість епізодів його злочинної діяльності.

У поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Остаточне покарання аферисту визначить суд.

Джерело: