Сумська міська ТВК прийняла більше половини протоколів від дільниць

Сумська міська територіальна виборча комісія прийняла від дільничних виборчих комісій понад 50% протоколів. Про це в інтерв’ю Інформаційному порталу Сумської міської ради повідомила заступник голови Сумської міської територіальної виборчої комісії Лариса СИМОНЕНКО.

За її словами, наразі ТВК продовжує приймати протоколи з виборчих дільниць.

Серед проблем – уповільнення процесу внесення даних до ЦВК через збій сервера.

Напередодні ввечері міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що вибори у Сумах пройшли без грубих порушень та в законний спосіб.

Звернень до поліції було зафіксовано 29, з них лише чотири стосувались процесу голосування, решта – мали відношення до опитування біля дільниць.

Розпочали та завершили свою роботу виборчі дільниці вчасно та без ексцесів. Члени усіх 135 дільниць були забезпечені всім необхідним для роботи в період карантину у відповідності до Порстанови Кабінету міністрів України (маркувальною клейкою стрічкою для розмітки дистанції громадян, медичними масками, захисними екранами, одноразовими рукавичками, рідким милом, паперовими рушниками, дезінфекційними засобам для рук та прибирання приміщень та захисними костюмами), у тому числі з потрібним інвентарем та оргтехнікою.

На тих дільницях, де дозволяла площа, також було організовано окремі виходи для тих, хто вже проголосував.

Зіпсованих бюлетенів – низька кількість, замість «голосу» вони містили нецензурну лексику або малюнки.

Джерело: