Сумська мерія вирішувала, що робити із загостренням ситуації з коронавірусом

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів нараду щодо запобігання поширенню коронавірусу за участі міських посадовців, посадовців, медиків, представників Національної поліції, Держпродспоживслужби.

На початку наради мер зазначив, що ускладнення епідемічної ситуації, яке останнім часом спостерігається на території Сумської міської ОТГ, вимагає відповідного спільного реагування, адже йдеться про здоров’я та життя людей.

«Спільними зусиллями нам вдалось зберегти в Сумах незначні темпи поширення цієї інфекції та уникнути посилення карантинних заходів. Але останнім часом ситуація погіршилась, і з’явилась реальна загроза вийти з «зеленої зони, і тоді, все, що ми робили впродовж п’яти місяців, виявиться марним. Враховуючи ситуацію, яка склалась з загрозою поширення коронавірусу прошу усіх з максимальною серйозністю віднестись до заходів по запобіганню поширення інфекції», – сказав Олександр Лисенко.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО повідомила, що за останню добу знову зафіксовано суттєвий приріст хворих на COVID-19 серед сумчан – шестеро нових недужих. Також останнім часом збільшилась кількість госпітальних випадків. Стурбовані медики й тим, що більше половини інфікованих не можуть точно визначити джерело зараження.

Занепокоєння ситуацією висловив і директор КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Олександр ЄМЕЦЬ, котрий повідомив, що наразі в закладі з підозрами перебувають 17 дітей, із підтвердженням захворювання – троє (одна дитина з Краснопільського району). Перебіг – середній і важкий. Одна дитина – у відділенні інтенсивної терапії.

Медики вкотре наголосили на використанні сумчанами засобів індивідуального захисту. Як зауважила Наталія Кіпенко, носіння масок запобігає розповсюдженню інфекції, бо непоодинокі випадки, коли хвороба проходить безсимптомно.

Начальник Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр ХРІН звернув увагу на необхідності додаткового інструктажу з керівниками ринків щодо дотримання карантинних обмежень. Відповідаючи на запитання міського голови щодо можливості відкриття дитячих розважальних зон у торговельних центрах, він сказав, що це не на часі.

Зупинились під час наради і на питанні дотримання обмежувальних заходів у громадському транспорті, де останнім часом фіксується чимало порушень.

За підсумками засідання вирішили посилити інформаційну кампанію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, контроль за дотриманням маскового режиму у громадському транспорті.

Також Олександр Лисенку доручив зібрати завтра засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та ухвалити рішення щодо дій на підзвітній території карантинних обмежень у відповідності до останніх директив Уряду та ситуації, що склалась, що дасть змогу правоохоронцям ефективніше впливати на порушників.

Джерело: