«Сумщина має здобутки у галузі молодіжної політики», — Заступниця міністра молоді та спорту України

Сумщина має здобутки у галузі молодіжної політики. Про це зазначила заступниця міністра молоді та спорту України Марина ПОПАТЕНКО під час Всеукраїнського форуму «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів».

За її словами, одним із здобутків є успішне функціонування в області з 2007 року Сумського молодіжного центру. Його відкрили, коли в Україні навіть ще не було нормативної бази щодо налаштування його роботи та інституалізації таких центрів. За 13 років цей центр дав поштовх до активної діяльності в багатьох сферах суспільного життя десяткам молодіжних лідерів.

«Наш досвід у розбудові цього центру став базою для відкриття багатьох інших молодіжних центрів по Україні», – відмітила Марина Попатенко, яка свого часу також мала безпосереднє відношення до розвитку зазначеного центру.

Також вона додала, що на обласному рівні Сумщина – один із перших регіонів, де започаткували конкурс молодіжних проектів, переможці якого  фінансуються з місцевих бюджетів. Це гарна практика щодо делегування повноважень громадянському суспільству і залучення до партнерства з владою, адже цього реалізація молодіжної політики неможлива.

Джерело: