«Сумитеплоенерго» в Курському мікрорайоні змінюють труби

Сьогодні, у рамках виконання інвестиційної програми 2020 року, ТОВ «Сумитеплоенерго» у відповідності до розробленого проекту приступило до модернізації теплової мережі по вулиці Ковпака.

При нормативному терміні експлуатації в 25 років дана мережа відпрацювала 44. Лише за останні три роки на даній тепловій мережі усувалося 4 пориви. При їх усуненні було виявлено, що ізоляція трубопроводів порушена, утеплювач у нижній частині трубопроводів збитий, самі трубопроводи покриті корозією.

Теплова мережа по вулиці Ковпака є частиною тепломагістралі № 6 від Котельні північного промислового вузла ПАТ «Сумське НВО». Вона забезпечує опаленням та гарячим водопостачанням 26 житлових будинків, 1 навчальний та 3 лікувальні заклади.

Інвестиційною програмою передбачена заміна аварійної ділянки теплової мережі діаметром трубопроводів 530 мм загальною протяжністю 87 метрів у двохтрубному вимірі. Заміна даної ділянки теплової мережі дасть можливість зменшити втрати теплової енергії в тепловій мережі, забезпечити в опалювальний період якісне та безаварійне теплопостачання.

При виконанні робіт спеціалістами ТОВ «Сумитеплоенерго» застосовуються сучасні технології із застосуванням труб, відводів, нерухомих опор, комплектів ізоляції стиків в ППУ-ізоляції. Усі заходи, які проводяться в рамках інвестиційної програми, спрямовані на оновлення основних фондів, оптимізацію технологічних витрат, підвищення рівня організації виробництва, зменшення втрат теплової енергії в теплових мережах.

Навіть за умови запровадження карантинних обмежень, що супроводжуються підвищеною соціальною напруженістю та ускладненнями в роботі всіх підприємств та організацій, ТОВ «Сумитеплоенерго» робить все необхідне для проведення вчасних закупівель матеріалів для якісного планомірного виконання ремонтних робіт, щоб з початком опалювального сезону споживачі могли безперебійно отримувати послугу «тепло» в свої оселі.

Джерело: