«Сумитеплоенерго» купить екскаватори

На останній сесії Сумської міськради 23 вересня депутати розглянули питання про внесення змін до інвестиційної програми ТОВ «Сумитеплоенерго» (СТЕ) на 2020 рік.

Як пояснив директор СТЕ Дмитро Васюнін, на сьогодні всі роботи, які були заплановані програмою, вже практично виконані (це модернізація котельні на вул. Ніжньосироватської, 66а, і заміна магістральних теплових мереж на вул. Скрябіна, Кондратьєва і Ковпака). Але в процесі робіт тепловикам вдалося заощадити пристойну суму (на закупівлю труб) – 1,4 млн грн, і вони хотіли б направити цю економію на закупівлю нової землерийної техніки, яка використовується при аварійно-відновлювальних та ремонтних роботах на теплових мережах. За словами Васюнін, на сьогодні в Сумах близько 300 км магістральних та розподільчих теплових мереж з наднормативним строком експлуатації. Так що роботи по ліквідації поривів, поточного та планового ремонту мереж у тепловиків дуже багато, а наявної спецтехніки катастрофічно не вистачає. Два старих екскаватора – 1992 і 1998 років випуску, передані в оренду СТЕ разом з усім цілісним майновим комплексом ТЕЦ ще в 2005 році, – на сьогодні повністю зношені і не підлягають ремонту через неможливість придбати запчастини (так як обидві моделі вже зняті з виробництва ). Тому СТЕ і вирішило направити гроші саме на покупку техніки.

Правда, департамент інфраструктури та департамент ресурсних платежів міськради виявилися проти внесення такого пункту в інвестпрограму. На їхню думку, краще спрямувати зекономлені кошти на реконструкцію ще якогось аварійної ділянки теплової мережі, а спецтехніку СТЕ може купити і за рахунок власного прибутку.

Але, не дивлячись на заперечення профільних структурних підрозділів, депутати підтримали прохання СТЕ і проголосували за те, щоб доповнити інвестпрограму пунктом про покупку землерийної техніки.

shans.com.ua