Суми лідирують за кількістю порушень карантинних вимог

Про це доповів заступнику голови облдержадміністрації Сергію БАННІКОВУ начальник Головного управління Держпродспоживслужби Віталій МОІСЕЄНКО під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, Головне управлінням Держродспоживслужби в Сумській області продовжує проводити заходи щодо моніторингу дотримання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання.

«Другий тиждень поспіль питома вага виявлених порушень карантинних вимог збільшується. Протягом останнього тижня до 80% випадків недотримання протиепідемічних вимог складають саме у м. Суми», – зазначив Віталій Моісеєнко.

Місто Суми майже щодня утримує лідерство серед обласних центрів сусідніх та відповідних за кількістю населення регіонів. А починаючи з вересня, коли обласний центр вже був віднесений до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, відбулися декілька підйомів статистичних показників захворюваності, що найочевидніше є результатом недотримання встановлених заходів для цього рівня епіднебезпеки.

Упродовж останнього тижня в області проведено 506 перевірок, з них 140 – об’єктів продовольчої торгівлі, 111 – закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 15 закладів громадського харчування, 8 перукарень. Крім того, охоплено моніторингом 50 дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладів, здійснено 141 обстеження агропродовольчих ринків області.

У ході зазначених заходів було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму на 134 об’єктах, в результаті чого складено 42 протоколи про адмінправопорушення, надано 113 приписів з пропозиціями про усунення порушень.

За результатами засідання комісії, заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков наголосив на необхідності посилення протиепідемічних заходів на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади, що передбачені постановою Кабміну № 641 та рішень обласної комісії ТЕБ та НС.

Джерело: