СумДУ зосереджує увагу на онлайн-режимі функціонування

9 вересня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась нарада науково-педагогічних працівників, на якій, зокрема, було визначено основні завдання на 2020-2021 навчальний рік.

«Серед головних завдань розпочатого навчального року – в умовах проблем, спричинених пандемією, забезпечити високу якість дистанційного і змішаного навчання, підготовку кадрів та наявність необхідної методичної бази, а також безперебійну роботу інформаційно-комунікаційних мереж з використанням усіх можливих платформ і ресурсів», — підкреслив ректор Анатолій Васильєв.

Проректор Володимир Любчак зосередив увагу на актуальності переходу на онлайн-режим функціонування вишу, втіленні моделі «віртуальний університет», де навчально-наукова, міжнародна, управлінська, операційна діяльність університету забезпечується переважно інформаційно-комунікаційними технологіями. Першочерговим завданням для кафедр, зазначив проректор, є організація процесу здобуття освіти за принципом змішаного навчання.

«Для його забезпечення університет має відповідні методичні, технологічні рішення, експертні напрацювання, що увійшли до рекомендацій МОН, потужна екосистема навчальних ресурсів», — підкреслив він.

Джерело: