СумДУ увійшов у топ-10 України для IT-освіти

Портал DOU.UA оприлюднив новий рейтинг вишів для ІТ-галузі, що побудований на результатах вступної кампанії 2020 року.

СумДУ — сьомий (після УКУ, КНУ ім. Т.Шевченка, Львівської політехніки, НаУКМА, ЛНУ ім. І.Франка та КПІ ім. І.Сікорського) серед 82 ЗВО України, що отримали не менше як 200 заяв на всі IT-спеціальності.

У якості оціночного показника використовувався середній конкурсний бал на спеціальність, «зважений» на частку заявок на неї у виші. Аналізувалися наступні спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи та технології», «Системний аналіз», «Телекомунікації та радіотехніка», «Прикладна математика», «Математика», «Електроніка», «Прикладна фізика та наноматеріали».

Найбільше по Україні заявок від абітурієнтів припало на чотири спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія». Серед них за спеціальністю «Комп’ютерні науки» СумДУ — на восьмій позиції по країні (за конкурсним балом), а за спеціальністю «Кібербезпека» — на другій.

Джерело: