СумДУ поглиблює співпрацю з Чехією

Сумський державний університет розпочав з Чеською Республікою два нових спільних проєкти, спрямованих на зміцнення потенціалу та співпрацю молодих викладачів, дослідників, магістрів і докторантів в обраних українських університетах, а також – на міжнародну кредитну мобільність.

Обидва проєкти розраховані на 2 роки та реалізуються в консорціумі з Чеським університетом природничих наук м. Прага та ще чотирма університетами України. У рамках одного з них невдовзі буде оголошено грантовий конкурс на мобільність та мультидисциплінарні наукові дослідження.

Проєкт «Платформа AgriSciences для посилення науки у вищих навчальних закладах України», що реалізується Чеським університетом природничих наук м. Прага спільно із СумДУ та ще чотирма вітчизняними університетами, передбачає створення платформи AgriSciences (http://agrisci-ua.com), на додаток до якої буде організована серія тренінгів з метою покращення якості наукових результатів і публікацій, розширення знань обраних учасників.

У рамках проєкту планується робота мультидисциплінарних наукових колективів, а також відкривається можливість отримання грантів на мобільність і наукові дослідження.

Джерело: