Сумчанка потрапила в ТОП-30 найвпливовіших жінок України

Журнал «Фокус» визначив список 100 найвпливовіших жінок України.

В обговоренні претенденток брали участь експерти в області політики, економіки, соціальної сфери і культури. Впливовість оцінювалася за п’ятьма критеріями: здатність самостійно приймати ключові для країни і певної сфери рішення, вплив на громадську думку, бізнес-вплив, родинні зв’язки і особиста популярність.

Паралельно з підготовкою редакційного рейтингу впливових жінок України, в цьому році журнал Фокус також провів онлайн-опитування. Користувачі могли підтримати обраних редакцією багаторічних учасниць рейтингів журналу або запропонувати своїх кандидаток.

На 30-му місці в рейтингу розташувалася сумчанка Ольга Афанасьєва, яка з 2015 року очолює UVCA – асоціацію із залучення венчурних інвестицій в українські високотехнологічні стартапи та просуванню можливостей України на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, а також найбільших технологічних виставках світу. Багато в чому завдяки зусиллям UVCA обсяг венчурних інвестицій в українські IT-компанії динамічно зростає і в 2019 році склав $ 510 млн, що в півтора рази перевищує показники 2018 року.

У 2020-му пандемія COVID-19 і криза в світовій економіці внесуть корективи в плани інвесторів, і подібна минулого року динаміка може не зберегтися. Тому важливим питанням став захист інтересів IT-сектора. UVCA разом з іншими асоціаціями звернулася до президента з пропозиціями підтримати індустрію. У тому числі не допустити зростання регуляторного навантаження і зберегти можливості для IT-компаній вільно вибирати форму співпраці з фахівцями: на основі договорів з СПД-фізособами або включення в штат.

Повний список тут.

Джерело: