Сумчанин: «Петиція щодо перебудови вулиці Харківської – абсолютне безглуздя»

Сумчанин Олексій Кузьмін звернув до редакції «Сумських дебатів» із листом, у якому поділився думками щодо суперечливої ініціативи зробити велику перебудову на Харківській.

«Мене шокувала електронна петиція деякого Артема Карпенко, який запропонував влаштувати велику перебудову на вулиці Харківській. Практично всі зазначені автором зміни межують зі здоровим глуздом і наштовхують на думку, що людина взагалі далека від розуміння дорожнього руху, зате береться пропонувати владі свій проект.

«1. Основа: 2 смуги по 2,75 м в різні потоки. Одна сумісна смуга – для громадського транспорту і поворотів направо, друга – тільки прямо.
2. Додаткова смуга-кишеня для поворотів наліво.
3. Зелений поділ потоків з велодоріжкою.
4. Двофазові переходи.
5. Закопать всі підземні переходи. Тільки регульовані наземні.
6. Підняти заїзди у двори до рівня тротуару »- ось такий нереалістичний концепт написав пан Карпенко.

Схоже, він взагалі не замислюється про те, що на ремонт Харківської вже витрачено 100 мільйонів, і роботи проводяться за державні гроші, а точніше – за рахунок сумчан-платників податків. Так що тепер взяти і тупо викинути на вітер таку величезну суму заради примхи якогось сильно креативного городянина? А як бути з пробками, якщо зробити все за його проектом? Мабуть, він зовсім не врахував, що Харківська – найбільш завантажена транспортом вулиця Сум. Що стосується зеленої зони посеред проїжджої частини – так це щонайповніше марення, що ще раз наштовхує на питання: чи в адекватному стані знаходиться автор петиції?

Можливо, я б і не звернув увагу на цей опис, якби не помітив на сайті «Данкор». Здається дивним, що журналіст Євген Кудлай надав значення такій дурній ідеї і представив на загальний огляд. Але яким було моє здивування, коли я побачив, що новина тут же підхопив екс-мер Геннадій Мінаєв. Він настрочив у Фейсбуці пост, мало не називаючи пропозицію прогресивною, і підкреслив, що її реалізували б у Чернігові, а в Сумах – ніколи.

Джерело: