Сумчани вважають, що без Лук’яненка завод СНВО розграбують, а землю заберуть

Журналісти поставили сумчанам кілька запитань, що вони знають про ситуацію на СНВО, адже сьогодні дуже гостро стоїть тема майбутнього заводу у зв’язку з цілеспрямованою атакою на його керівництво.

– Що Ви знаєте про завод та стан його поточних справ?

Анатолій: Я працював там ще при Лук’яненку, зараз на заводі працює мій брат. Говорить, що зарплату виплачують вчасно. А зятю, який звільнився звідти, борги ще не віддали – близько 35 тисяч.

Інна Іванівна: Про контракти я не знаю, але завод працює і начебто непогано. І говорять, що планується його оновлення. Ми цього б чекали із великим задоволенням, щоб були робочі місця. Щодо боргів, то частково вони виплачені, Лук’яненко пообіцяв і свою обіцянку виконує.

Тетяна Павлівна: Зараз виплачують зарплату щомісяця, виплачують, що заробили, але заборгованість заморожена. Це не дуже добре. Треба, щоб людям кошти віддали, тим більше, що вже обезцінилися ті гривні – тоді який був долар і тепер.

Олександр та Ніна: По-моєму, стан справ там зараз нормальний. Завод СНВО наче виліз із цієї руїни. Зарплату виплачують, тому можу сказати тільки позитивне. А про Лук’яненка Володимира Матвійовича можу сказати тільки плюс, я за нього. У нас два сини там працюють зараз.

– Ходять чутки, що тиск на підприємство, пов’язаний із можливим рейдерським захопленням. Що думаєте з цього приводу?

Інна Іванівна: Думаю, це все залежить від прокуратури, позиції суддів,  прокурора. Якщо його ( Володимира Лук’яненка. – ред.) будуть захищати, то це не може вплинути на завод СНВО. А якщо прокуратура залишиться у стороні, якщо їй будуть давати хабарі, якщо не буде підтримки, він не витримає.

Олександр та Ніна:  Ми в курсі подій, новини читаємо. Хочемо, щоб тільки завод працював. Все ж зараз на заводі працюють 3,5 тисячі людей. Коли ми йшли із заводу на пенсію, там же попелище було – ні зарплат не виплачували, нічого. А от тепер уже, слава Богу, і зарплату платять, і 3,5 тисячі працює, і Володимир Матвійович сказав, що ще 1,5 тисячі будуть набирати додатково. Тому спасибі Володимиру Матвійовичу.

– Як вважаєте, чи може в разі рейдерського захоплення, СНВО спіткати доля інших знищених підприємств Сумщини?

Інна Іванівна: Що з заводом тоді буде? Розвалиться і все. Ні, щоб людям добро робити! Для Сумщини – це найбільший завод, який, маємо надію, даватиме робочі місця, сподіваємося, що молодь буде повертатися. Молодь також страждає за кордоном, їм важко, і вони б із задоволенням хотіли б повернутися в Україну, але раз так усе розвалюється, то куди їм повертатися?  Нікуди!

Марія: Мабуть, розберуть так, як раніше. Знову ж таки, дивлячись у кого які плани на цей завод, на землю – там же величезна кількість землі під ним. Та ще й неподалік від центру міста. Якщо хтось із сильних світу цього вирішив своє щось зробити, то, напевно, щось буде…

Джерело:  Sumy Life