Сучасний мамограф встановили у сумській клінічній лікарні №5

Сучасний мамограф італійського виробництва для Сумської клінічної лікарні №5 придбали за 9 мільйонів 200 тисяч гривень. Кошти виділили з бюджету Сумської громади. За словами медиків, встановлений мамограф – найпотужніший в області. За наявністю електронного направлення обстеження проводитимуть безкоштовно.

Мамографія – це рентгенологічна система дослідження, яка дозволяє ефективно провести обстеження молочних залоз та виявити новоутворення. Апарат, придбаний і встановлений у Клінічній лікарні №5, дає можливість проводити діагностику швидко, безболісно, а головне – безпечно для пацієнта.

«Мамографія відноситься до пріоритетних медичних послуг, які включені в пакети медичних гарантій. Завдяки цьому обладнанню, вартість якого 9 мільйонів 194 тисячі гривень, наш заклад уклав договір з НСЗУ по пакету «Мамографія», – говорить в.о. директора Клінічної лікарні №5 Тетяна Ткач.

«Плани В’ячеслава Петренка, покійного керівника п’ятої лікарні, продовжують реалізовуватися. Колектив проявляє згуртованість, бажання розвиватися та професійність, аби сумчани отримували якісні та доступні медичні послуги», – коментує завідувач Хірургічного відділення №4 Дарвіш Адель.

Мамограф італійського виробництва є найпотужнішим на Сумщині, запевняють лікарі. Апарат коштує 9 мільйонів 200 тисяч гривень. Кошти на придбання обладнання виділи з бюджету Сумської громади.

«Це правильний і потрібний пріоритет, котрий спрямований на здоров’я наших мешканок. Приємно відзначати, що ми це зробили і будемо продовжувати рухатись у цьому напрямку. Закупівля такого обладнання – черговий крок до розвитку медицини у нашому місті», – зазначив голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Коштом лікарні відремонтувати кабінет мамографії та ординарську, де працюватиме лікар. На ці потреби виділили 520 тисяч гривень. За наявності електронного направлення дослідження на мамографі проводитимуть безкоштовно. Звернутися за медичною допомогою до Клінічної лікарні №5 можуть усі, хто цього потребує, незалежно від місця проживання.

Медики наголошують: мамографія дозволяє виявити новоутворення в молочних залозах навіть на ранніх етапах з точністю до 98%. За статистикою, рак молочної залози щороку діагностують у 15 тисяч українок. Тому лікарі радять не нехтувати власним здоров’ям і регулярно проходити обстеження.