Студенти із Сум вдало виступили на Чемпіонаті України з дзюдо

У складних умовах карантину, із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, студенти-спортсмени СумДУ продовжують тренувальний процес та якісно підготувалися до змагань, що в подальшому забезпечило перемогу на престижних спортивних аренах. Підтвердженням цьому був вдалий виступ студентів-дзюдоїстів на Чемпіонаті України 14-15 жовтня у м. Запоріжжя.

Дзюдоїсти СумДУ вибороли 7 нагород різного ґатунку на змаганнях. Чемпіонками України стали Анастасія Антіпіна (вагова категорія 63 кг) та Наталія Чистякова (70 кг), а також аспірантка ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького Анастасія Турчин (78 кг). Серед чоловіків золото виборов Кирило Самотуг (60 кг), а Геворг Манукян (81 кг) — срібну нагороду. Бронзові медалі дісталися Микиті Голобородьку з вагою 60 кг та Вадиму Назаренку – 81 кг. Усі наші призери є студентами спеціальності «Фізична культура і спорт» Медичного інституту.

Напередодні чемпіонату у Запоріжжі відбулася звітно-виборча конференція Федерації дзюдо України, на якій віце-президентом національної Федерації було обрано працівника спортивного клубу СумДУ Сергія Колесніченка. За розподілом повноважень Сергій Олександрович має опікуватися розвитком дзюдо серед студентів ЗВО України.

Джерело: