Стало остаточно зрозуміло, що за протестами в Сумах стоять партійці “Європейської солідарності”

Стає все більш очевидним, що за «карантинними» протестами підприємців у Сумах стоять організатори з «Європейської солідарності». Саме їм вигідно розхитувати ситуацію перед виборами і збурювати людей виходити на акції проти влади.

Підтвердження цьому – надзвичайна активність щодо розкачування цієї теми у соцмережах серед порохоботів. Відзначилася емоційним постом і Дар’я Лантушенко, дружина депутата міськради від «ЄС» Дмитра Лантушенка. Як відомо, ні вона, ні її чоловік не є підприємцями, але у Фейсбуці написала так схвилювано, ніби з карантином вихідного дня особисто у неї відбирають останню сорочку. Мабуть,  виконувала партзавдання щодо критики мера.

Особливий цинізм у тому, що сьогодні крокодилячі сльози через обмеження, з якими доводиться зіштовхнутися підприємцям, проливають ті, хто були при владі, що масово скорочувала ліжка у лікарнях, впроваджуючи горе-медреформу під позитивним соусом, і тепер вони хочуть перекласти відповідальність на інших. Намагаються грати на довірі людей ті, хто звикли збагачуватися за рахунок бюджетних коштів, а після звільнення з посад одразу купують дорогі автівки чи нерухомість. Нагадаємо, що Дмитро Лантушенко, відомий також на прізвисько Діма Таунхаус, практично задарма отримав у свою власність коштовні таунхауси і користувався автівкою, що призначалася для АТОвців. Наскільки можна вірити людині, яка думає лише про власну фінансову вигоду?  Вибори закінчуються, і “Європейська солідарність” забуде про підприємців, тож про партійців-маніпуляторів треба робити висновки.

Карантин вихідного дня – рішення, яке дійсно може врятувати нашу країну від найгіршого розвитку подій, але тільки тоді, коли його будуть виконувати. Німеччина, Великобританія, Франція вже закрилися на повний локдаун. Невже провокатори мітингів і саботажники обмежень такої долі хочуть і для України?  Адже для тих же підприємців відчутна різниця: не працювати два дні на тиждень чи не працювати місячний локдаун. Якщо карантин вихідного дня дійсно здатен знизити кількість хворих на коронавірус і зменшити навантаження на медичну систему, то чому не використати цей шанс?