США назвав нардепа з Сумщини агентом Росії

Посольство Сполучених Штатів пояснило, що санкції проти народного депутата України Андрія Деркача, який опублікував записи переговорів екс-президента Петра Порошенка і кандидата на пост глави Білого Дому Джо Байдена, можуть бути розширені. Це може позначитися на близьких до нього людей і бізнесі. Про це повідомляє прес-секретар посольства США Деніел Лангенкемп, передає strana.ua.

«10 вересня Сполучені Штати ввели санкції проти Андрія Деркача та інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес в США. Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами і вже більше десяти років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції і обман для спроби вплинути на вибори в США і в інших місцях в світі. Сьогодні ми хотіли б нагадати приватним особам і компаніям, що означають ці санкції », – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за його словами, під санкції можуть потрапити люди або організації, які матеріально підтримують Деркача. Те ж саме стосується і бізнесу, який підтримує його.

«Майно і частки у власності такого підприємства блокуються незалежно від того, перераховано чи саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядженню або іншим чином внесено до Списку спеціально визначених громадян і заблокованих осіб», – йдеться в тексті повідомлення.

Джерело: