Спасо-Преображенський собор у Сумах відзначив престольне свято

19 серпня, в день свята Преображення Господа нашого Іісуса Христа, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив святкову Божественну літургію (напередодні увечері — всенічне бдіння) з нагоди престольного свята кафедрального собору Сум. Увечері владика Євлогій звершив читання святкових канонів утрені.

У самий день свята Сумський Архіпастир очолив Божественну літургію у співслужінні соборного духовенства. У своєму Архіпастирському слові Владика Євлогій закликав до преображення душі  та власного життя через дотримання заповідей Божих та правильну, щиру сердечну молитву.

З нагоди свята відбулася хіротонія: у сан диякона возведено студента Сумської духовної семінарії монаха Силуана (Краснянського).

Клірики кафедрального собору та інших храмів обласного центру привітали свого Архіпастиря митрополита Євлогія з річницею священницької хіротонії.

Після богослужіння відбулася хресна хода із читанням Євангелія. Владика окропив богомольців святою водою.  Також були проголошені многоліття та привітання.

Церковна громада і сестри милосердя головного храму Сум приготували святковий обід, який могли скуштувати усі бажаючі.

Джерело: