«Сміттєва» корупція у Сумах: справу Лисенка та Журби скеровано до суду

18 вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього міського голови Сум Олександра Лисенка та ексдиректора Департаменту інфраструктури Сумської області Олександра Журби про одержання 2,13 млн грн неправомірної вигоди.
Про це повідомили у прес-службі САП.
“18 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього міського голови міста Суми та його спільника – колишнього директора Департаменту інфраструктури Сумської міськради у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.
У межах досудового розслідування встановлено, що вказані особи вимагали неправомірну вигоду за розв’язання питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

2 жовтня 2023 року після передачі останнього траншу у сумі 1,4 млн грн посадовців (мера Сум Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради Журбу) затримали «на гарячому». Наступного дня НАБУ і САП їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.
ВАКС застосував до Сумського міського голови запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн грн 6 жовтня його випустили під заставу.

Наприкінці березня 2024 року розслідування завершили.
Нагадаємо, тим часом ексмер Сум Олександр Лисенко намагається судитися за свою посаду, якої його позбавили депутати міської ради після того, як його затримали за одержання хабара.

Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ

Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ