Словесний конфлікт між відвідувачами нічного закладу на Сумщині завершився численними побоями та тюремним строком

За версією слідства, у ході словесного конфлікту з одним із відвідувачів нічного закладу в місті Ромни 28-річний підозрюваний почав наносити місцевому мешканцю удари в область голови та інших частин тіла. Чоловік продовжував бити потерпілого навіть тоді, коли той безпорадний лежав на землі. Від отриманих тілесних ушкоджень в останнього утворилася відкрита черепно-мозкова травма та забій головного мозку.

Колегія суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді Роменського міськрайонного суду, якою роменчанину, підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У поданій апеляційній скарзі захисник просив скасувати рішення суду першої інстанції та обрати його підзахисному домашній арешт. Свої вимоги обґрунтовував тим, що сторона обвинувачення не надала доказів існування ризиків перешкоджання веденню досудового розслідування з боку підозрюваного, а його належну процесуальну поведінку можна забезпечити і більш м’яким запобіжним заходом.

Розглянувши матеріали справи, апеляційний суд відмовив апелянту у задоволенні його вимог та скасуванні рішення суду першої інстанції. Таке рішення було прийнято з огляду на те, що дане кримінальне провадження містить достатньо доказів обґрунтованості повідомленої підозри. На даному етапі і до моменту з’ясування істини даних матеріалів достатньо для застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, тяжкість інкримінованого злочину, передбачає покарання у вигляді позбавлення особи волі на строк від 7 до 10 років. Таким чином, будучи обізнаним про можливість понесення такого покарання та з метою уникнення відповідальності, підозрюваний може впливати на свідків і потерпілих та уникати слідства.

Джерело: