Скільки сумчан через релігійні переконання проходять невійськову службу?

Міська комісія у справах альтернативної (невійськової) служби під час чергового призову направила на проходження альтернативної (невійськової) служби чотирьох осіб, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Проходження альтернативної служби передбачає виконання робіт, яких суспільство потребує найбільше, у тому числі в закладах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту населення.

З урахуванням суспільних потреб територіальної громади міста, наразі проходять альтернативну (невійськову) службу дев’ять осіб у КНП «Центральна міська клінічна лікарня», Сумській центральній районній клінічній лікарні, гімназії № 1, спеціалізованій школі № 3 ім. генерал-лейтенанта А. Морозова, Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, КП «Спеціалізований комбінат», КП «Зеленбуд», КП «Центр догляду за тваринами».

Нагадуємо, у відповідності до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13/2020 черговий призов громадян на строкову військову службу буде проведено в жовтні–грудні 2020 року. Призовники, які належать до релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, мають можливість замінити військову службу на альтернативну невійськову. Для вирішення питання направлення на альтернативну службу необхідно звернутися особисто з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, документом про освіту, довідкою з місця роботи або навчання (в разі якщо особа працює або навчається) до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби за адресою: вул. Харківська, 35, тел.: 78-71-47, 78-88-88.

Джерело: