Скільки ще буде горіти в Сумах покинута школа?

Занедбана будівля колишньої школи №16, що на вул. Миру, 22 у Сумах (на Хіммістечку), за останні кілька років горіла вже стільки разів, що доводиться тільки дивуватися, як вона досі ціла.

Представники управління ДСНС в Сумській області просили міське керівництво закрити вільний доступ до зруйнованої шкільної будівлі, яку облюбували алкоголіки, наркомани, бомжі та інша подібна публіка. Власне, вони й влаштовують усі ці пожежі, розпалюючи багаття для своїх посиденьок прямо всередині будівлі. Однак до сих пір місто так нічого і не зробило з цього приводу: вікна і двері як слід не забиті, не вирішене питання ні з огорожею, ні з охороною будівлі. Найстрашніше ж, що такі занедбані об’єкти завжди привертають дітей і підлітків, які влаштовують там ігри, не думаючи про реальну загрозу для життя.

На апаратній нараді в мерії представник управління ДСНС в Сумській області в черговий раз звернув увагу міської влади на цю проблему. Він повідомив, що тільки за останні два тижні пожежні 10 раз виїжджали на гасіння загорянь у покинутій будівлі на вул. Миру, 22, із них 6 раз — минулого тижня. Рятувальники попередили, що внаслідок численних прогарів конструктивні елементи будівлі вже стали такими нестабільними, що можуть обрушитися в будь-який момент. У той же час доступ до школи залишається вільним. За домовленістю з керівництвом ДСНС патрульна поліція періодично перевіряє цей об’єкт — і кожен раз виявляє там натовп граючих дітей (причому від самих маленьких до вже практично дорослих підлітків) і «веселі» компанії, що розпивають спиртні напої.

Судячи з того, що ця проблема (про яку міському керівництву добре відомо) тягнеться вже багато років, але нічого так і не було зроблено для її вирішення, виникають сумніви, що у міста взагалі є бажання її вирішувати. Схоже, чиновникам простіше дочекатися, поки будинок завалиться сам по собі. Немає будівлі — немає проблеми. Але є одна неув’язочка: що, якщо в цей момент у ньому або біля нього будуть діти? Страшно навіть уявити собі наслідки…

Джерело: