Син намагався вбити вітчима

Алкоголь і запальний характер найчастіше стають причиною необдуманих вчинків, навіть якщо спочатку вони можуть здатися виправданими. На Сумщині молодий чоловік постав перед судом за те, що намагався вбити вітчима, який накричав на його матір, пише shans.com.ua.

14 вересня 2018 року на території приватного домоволодіння в Сумах між жінкою і чоловіком виник конфлікт, який супроводжувався нецензурною лайкою. Молода людина (повнолітній), будучи в нетверезому стані, почув як вітчим ображає його мати. Син зайшов у літню кухню і зробив вітчиму зауваження, на що той відповів, що розбереться потім і з ним. Розлючений молодик, будучи в гніві за образу матері, схопив ніж, який лежав на столі в кухні, і став наносити їм удари вітчиму в груди і область шиї. Мати намагалася заступитися за чоловіка і схопилася рукою за ніж, але це не допомогло. У результаті у неї залишився поріз на руці.

Зупинився молодий чоловік тільки тоді, коли вітчим практично втратив свідомість. У цей момент, як це зазвичай буває в подібних ситуаціях, хміль і гнів вивітрилися і замінилися страхом. Усвідомивши скоєне, той спробував надати фактично вмираючому вітчиму першу допомогу. Швидка приїхала вчасно. Вітчима врятували…

Під час слідства і судового засідання обвинувачений перебував під арештом. Дії молодої людини були кваліфіковані за ч. 1 ст.121 КК України (умисні тяжкі тілесні ушкодження). Під час судового слухання потерпілий просив не карати суворо підсудного, вважаючи, що він, потерпілий, своїми діями сам спровокував сина жінки. Зваживши всі за і проти, Зарічний райсуд Сум минулого тижня засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі. Але з огляду на те, що він знаходився в СІЗО, прирівняв 1 день перебування під арештом до 1 дня відбування терміну. Таким чином, вже у вересні поточного року син жінки буде на волі.

Крім цього, обвинуваченому доведеться виплатити 13000 грн за стаціонарне лікування вітчима в лікарні.

Джерело: